500px for business: fotografieopdrachten van bedrijven

Fotografieopdrachten via 500px for business

Fabienne Keijzer 1368 0
Het populaire fotografieplatform 500px komt met een nieuw concept: 500px for business. Een bedrijf kan een opdracht voor een bepaalde campagne uitschrijven waarmee fotografen aan de slag kunnen. Daarna kiest het bedrijf de foto’s uit die exclusief gebruikt kunnen worden. Interessant, maar er zitten wat haken en ogen aan.

500px for business 

Het fotografieplatform 500px werkt al een tijdje met stockfoto’s waar je als fotograaf een aardig zakcentje mee kunt bijverdienen. Nu komt het platform met een nieuw concept: 500px for business. Het is heel simpel. Een bedrijf dat op zoek is naar beeldmateriaal voor een campagne of dergelijks kan een gedetailleerde opdracht uitschrijven op 500px. Fotografen kunnen hier dan mee aan de slag gaan en de foto’s uploaden op de website. Het betreffende bedrijf kan daarna kiezen uit de geüploade foto’s en een exclusieve licentie kopen om het beeldmateriaal te gebruiken voor een campagne.

500px for business

Haken en ogen 

Dat klinkt interessant, maar er zitten wat haken en ogen aan het idee. Het is een toffe uitdaging voor fotografen om de visie van een bedrijf te vertalen in beelden, maar mocht je niet worden uitgekozen heb je eigenlijk al het werk voor niets gedaan. Je krijgt er namelijk niet voor betaald als het bedrijf besluit met een andere fotograaf, of fotografen, in zee te gaan. Het is dus slechts een goede oefening en als je wordt uitgekozen is dat een fijne bijkomstigheid.
500px for business
Voor meer informatie over 500px for business kun je terecht op de website.
Lees ook: Lagere royalties 500px Marketplace 

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne