Fotografie-Pulitzers 2017 uitgereikt

Fotografie-Pulitzers 2017 uitgereikt

Jasper van Bladel 604 0
De Pulitzer-prijzen van 2017 zijn vergeven en op fotografiegebied zijn er twee winnaars: Daniel Berehulak en E. Jason Wambsgans. Respectievelijk winnen ze in de categorieën Breaking News en Feature Photography.

Breaking News Photography

De winnaar van de Breaking News Photography categorie is dus Daniel Berehulak, die met zijn fotoserie over de drugsjacht van de Filipijnse president Duterte grote indruk maakt.  De president van de Fillipijnen laat stelselmatig drugsverslaafden uitmoorden om zijn land te ‘zuiveren’ op drugsgebied. Inmiddels heeft dit beleid al 3500 doden opgeleverd. Dit gruwelijke verhaal wordt door Berehulak, een ervaren fotojournalist, in fotografische vorm verteld.

Daniel Berehulak en E. Jason Wambsgans winnen fotografie-Pulitzerprijs

Feature Photography

In de achtergrond-categorie, Feature Photography, wint E. Jason Wambsgans met zijn fotoreportage over een 10-jarig jongetje dat tijdens een gevecht in Chicago neergeschoten wordt. Zijn moeizame weg naar herstel wordt door Wambsgans op een schitterende manier verteld in poëtisch zwart-wit. Wambsgans is sinds 2002 staffotograaf van de Chicago Tribune.

Fotografie-Pulitzers 2017 uitgereikt

Allebei de fotografen winnen een geldprijs van 15.000 dollar.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper