Fotografie in de ruimte

Fotografie in de ruimte

Nadja Geskus 992 0
Benieuwd wat voor fotografieapparatuur er wordt gebruikt in de ruimte? NASA-astronaut Jeff Williams plaatste recent een video online over de apparatuur die hij gebruikte om het ongelooflijke uitzicht op onze planeet te fotograferen. In de video laat hij details zien van zijn apparatuur vanuit het International Space Station.

De apparatuur

Jeff Williams legt in de video uit dat de bemanning 'reguliere fotoapparatuur' gebruikt voor het nemen van foto's en video's. De Nikon D4 is een van de verschillende camera's die zij gebruiken. Er worden verschillende objectieven gebruikt, zoals onder meer het massieve Nikkor 800mm-teleobjectief met 1,4x-teleconverter. Vanwege de gewichtsloosheid kost het hanteren van het objectief hem geen enkele moeite, zo blijkt uit de video.

 

 

Cupola

Als aanvulling op zijn uitleg over de fotoapparatuur, laat Williams ook de Cupola zien, het 'venster op de wereld'. De Cupola geeft een volledig overzicht van de aarde, vanuit één gezichtspunt. Andere vensters worden gebruikt om uit de hand foto's en video's vast te leggen. Williams legt uit dat sommige video's geanimeerde panorama's zijn, gemaakt van aan elkaar gemaakte, stilstaande beelden.

Benieuwd naar de foto's die Williams heeft gemaakt? Je kunt deze bekijken op zijn Instagram en Fagebookpagina.

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja