Fotografie-events zomer 2008

Redactie 535 0
Inspiratie opdoen

'Empty Paradise'
Veertien kunstenaars tonen in een gezamenlijke internationale presentatie in het Fotomuseum Den Haag werk onder de titel Empty Paradise.

Fotomuseum Den Haag
28 juni 2008 t/m 21 september 2008
Toegang volwassenen: € 5,-
www.fotomuseumdenhaag.com

De Armen - Martin Eder
Provocerende, haast kitscherige schilderijen van jonge dieren en prototype vrouwen met perfecte rondingen - zo leerden we het werk van Martin Eder in 2007 kennen in de groepstentoonstelling Nederland/Deutschland - Schilderkunst / Malerei. In zijn eerste Nederlandse museumsolo De Armen laat hij zich van een andere kant zien en toont hij een serie grootformaat portretfoto’s van karakteristieke ontklede vrouwen en meisjes die door het leven getekend zijn. De anti-glamoureuze naakten afgezet tegen een zwarte achtergrond verontrusten, maar oefenen tegelijkertijd aantrekkingskracht uit.

Fotomuseum Den Haag
12 juli 2008 t/m 9 november 2008
Toegang volwassenen: € 5,-

www.fotomuseumdenhaag.com

Tip: Erwin Olaf - Rain Hope Grief & Fall

Erwin Olaf's succesvolle fotoseries Rain (2004), Hope (2005) en Grief (2007) worden voor het eerst in z'n geheel als drieluik getoond. Als bonus: de wereldpremière van de serie Fall.

Fotomuseum Den Haag
27 september 2008 t/m 11 januari 2009
Toegang volwassenen: € 5,-
www.fotomuseumdenhaag.com

Kors van Bennekom
Foam presenteert ter gelegenheid van zijn vijfenzeventigste verjaardag een overzichtstentoonstelling van de Amsterdamse fotograaf Kors van Bennekom (1933). In 1956, op het hoogtepunt van de Koude Oorlog, begon Kors van Bennekom als fotograaf bij de communistische krant De Waarheid, waar hij tot 1965 werkte. Zijn foto’s vormen een prachtig document van gewone, hardwerkende mensen in een stad van armoede, wederopbouw en opstand.

Fotografiemuseum Amsterdam
11 juli t/m 14 september 2008
Toegang volwassenen: € 7,-
www.foam.nl

Domingo Milella – Paesaggi
Foam presenteert de eerste solo tentoonstelling van de jonge Italiaanse fotograaf Domingo Milella (1982) in Nederland. De afgelopen 6 jaar heeft Milella gewerkt aan een omvangrijk project waarin hij het verstedelijkte landschap heeft gedocumenteerd en waarbij de grensgebieden tussen stad en natuur een belangrijke rol spelen. Elk jaar reisde Milella gedurende een maand naar afgelegen uithoeken van Europa, de USA en Mexico om het landschap te fotograferen.

Fotografiemuseum Amsterdam
27 juni t/m 31 augustus 2008
Toegang volwassenen: € 7,-
www.foam.nl

Foam_Lab: Estafette
Een vijftal jonge eigenzinnige fotografen gaat een visuele dialoog met elkaar aan. Om de beurt reageren Paulien Oltheten, Elza Jo, Corriette Schoenaerts, Jaron Korvinus en Anne de Vries op elkaars werk, als in een estafette. Door een reactie te leveren op bijvoorbeeld de compositie of het thema van de foto geven zij het stokje door. Het resultaat is een serie foto’s met een ongebruikelijke wisselwerking tussen de verschillende werken.

Fotografiemuseum Amsterdam
31 mei t/m 17 juli 2008
Toegang volwassenen: € 7,-
www.foam.nl

Pieter Hugo - The Hyena Men
In maart 2008 riep een internationale jury de Zuid-Afrikaanse fotograaf Pieter Hugo (1976) uit tot een van de winnaar van de KLM Paul Huf Award 2008. Onderdeel van deze jaarlijkse prijs voor jonge internationale talenten is een tentoonstelling in Foam.

Fotografiemuseum Amsterdam
5 september t/m 2 november 2008
Toegang volwassenen: € 7,-
www.foam.nl

Tip: Guy Bourdin - A message For You

Het FotoMuseum organiseert de eerste belangrijke retrospectieve van Guy Bourdin, de invloedrijke fotograaf bekend om zijn intense en dramatische modefoto’s. In Bourdins topjaren, de jaren ’70, prijkten zijn foto’s op de pagina’s van de grootste modebladen zoals Vogue Magazine.

Fotomuseum te Antwerpen
29 juni tot 14 september 2008
Toegang volwassenen: € 6,-
www.fotomuseum.be

Belga - Focus on Sports
Passie, emotie, spanning. Nergens vind je die begrippen zo vaak en zo nadrukkelijk terug als op én rond de sportvelden. En omdat juist die elementen zo in het oog springen, is het geen wonder dat sportbeelden dikwijls worden gelauwerd met fotoprijzen. Wanneer en waar er ook gesport en gestreden wordt, de fotografen van Belga zijn erbij.

Fotomuseum te Antwerpen
29 juni tot 14 september 2008
Toegang volwassenen: € 6,-
www.fotomuseum.be

Open Dag Fotoacademie en Fotoschool Rotterdam
Zaterdag 6 september 2008 organiseert de Fotoacademie en Fotoschool Rotterdam een Open Dag van 13.00 tot 16.30u. Fotografieliefhebbers, belangstellenden en (nieuwe) studenten en cursisten zijn welkom. De dag staat in het teken van demonstraties en informatie over de opleidingen en cursussen.

Fotoacademie Rotterdam
Zaterdag 6 september 2008
www.fotoacademie.nl

Zie ook:

Summer in the City (10 juli t/m 31 augustus)

Foam exposeert Kors van Bennekom (11 juli-14 sept. 2008)

Lezingenavond: Martin Parr, Erik Kessels, Andrew Phelps (24 september 2008)

Festival: Breda Photo 2008 (25 september - 31 oktober 2008)

Nieuwe fotomanifestatie: Utrechts Licht - (30 augustus t/m 26 oktober)

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie