Fotograferende kat wint

Redactie 872 0
De

De wereld van mr. Lee
De 1,3-megapixel camera neemt elke minuut een foto. De foto’s nemen je mee in de wereld van mr. Lee, vanuit het unieke standpunt volg je de omzwervingen en ontmoetingen met soortgenoten van de ‘fotograferende’ kat.


Fotografie: mr. Lee

Jury
De jury, bestaande uit Hans Eykelboom, Hans van der Meer, Hans Wolf, Hans Samsom en Hans Aarsman had er het volgende over te zeggen:

Kun je fotograaf zijn als je niet weet dat je een foto neemt? Als mr. Lee de fotograaf niet is, wie is de fotograaf dan wel? Zijn Baas Jürgen Perthold? Jürgen Perthold mag dan wel de camera hebben bedacht en het moment bepalen waarop de opnames genomen worden, maar het is onmiskenbaar mr. Lee die de camera naar het onderwerp brengt. Zou in dit speciale geval het onderwerp uiteindelijk de fotograaf zijn? Is het onderwerp eigenlijk niet altijd de fotograaf?

Dergelijke welhaast existentiële vragen horen bij de fotografie, en ze komen nergens zo sterk aan de orde als in het werk van mr. Lee. In een tijd waarin bescheidenheid langzamerhand gezien wordt als een kwaal, heeft de jury gemeend dat het passend is de Kleine Hans toe te kennen aan een fotograaf die niet weet dat hij fotograaf is.

Kleine Hans
De Kleine Hans, ’s werelds grootste kleine fotoprijs, wordt toegekend aan fotografisch werk dat zonder toeval, genade en bescheidenheid niet tot stand zou zijn gekomen. 

Alle omzwervingen van mr. Lee vind je op www.mr-lee-catcam.de

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie