Fotograferen op een filmset

Fotograferen op een filmset

Nadja Geskus 2040 0
Fotograferen op een filmset is een stuk lastiger dan je in eerste instantie zou denken. Hoewel de aankleding van de foto natuurlijk al helemaal klaar is, moet je erg snel werken, omdat je de filmcrew niet in de weg moet zitten. Daarbij moeten je foto’s natuurlijk perfect zijn, omdat deze straks de film moeten verkopen. Er staat dus een gigantische druk op de fotograaf. Fotograaf Aidan Monaghan vertelt in dit interview meer over zijn werk.

Interview

AdoramaTV maakte een tweedelig video-interview met fotograaf Aidan Monaghan, een toonaangevende fotograaf die zich richt op film stills, portretten en redactionele fotografie. Monaghan is gevestigd in Belfast en Londen. In het interview komt onder andere aan bod hoe zijn carrière ging van het fotograferen van architectuur tot landschap, naar theater en later naar het fotograferen op filmsets.

Deel 1: Monaghan’s achtergrond

In het eerste deel van het interview vertelt Monaghan over hoe hij begon met fotograferen en hoe zijn carrière veranderde naar het fotograferen op een filmset.

 

 

Deel 2: Fotograferen op een filmset

In het tweede deel wordt vooral veel uitgelegd over het recente werk van Monaghan. Zijn werk voor films als The Mars en High-Rise komen aan bod in het gesprek. Ook vertelt Monaghan wat zijn voorbereidingen zijn voor een shoot. Het zal je misschien verbazen hoeveel tijd hij hierin steekt.

 

 

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja