Fotograferen met een losgekoppeld objectief

Redactie 667 0
'Love it', 'Waaaant', 'Greeeaaat concept'. Zomaar wat reacties op een revolutionair concept waarbij het objectief van de camera een sensor bevat en de beelden van daaruit draadloos worden doorgestuurd naar de body. Daarmee maak je uiteindelijk de foto.

Het concept van de WVIL-camera zou nieuwe mogelijkheden kunnen bieden voor bijvoorbeeld straatfotografie. Zet je objectief ergens neer en stel jezelf verdekt op. Vervolgens kan je afdrukken, zo vaak je wilt, met 10 beelden per seconde. En dan maar hopen dat niemand je objectief jat. Of je monteert 'm onder een helikopter en maakt vervolgens vanuit de cockpit panorama's.

Verbindingen

Het lijkt even te mooi om waar te zijn. Dat is het ook nog. De WVIL-camera is een systeem  gebaseerd op de verbindingsmogelijkheden van smartphones. De body beschikt over Bluetooth 2.0 en GPS. Het idee: met een los objectief fotograferen en vervolgens je plaatjes direct uploaden naar Facebook. Behoorlijke plaatjes, dat wel, want in het objectief moet een fullframe cmos-sensor komen met 31,6-megapixels.

Het filmpje hieronder is een demonstratie van hoe het zou kunnen werken:

Er is ook een filmpje van een live-demonstratie op de CES 2011. Je zou het bijna geloven:

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie