FotografenFederatie wint Red Dot Award

Redactie 532 0
De nieuwe huisstijl van de FotografenFederatie, welke dit jaar is ingevoerd, is bekroond met een Red Dot Award in de categorie 'Communication Design'. Designbureau Koeweiden Postma won de prijs dit jaar drie maal.

Naast het design van de FotografenFederatie werd Koeweiden Postma ook bekroond om haar ontwerpen voor het Winford College in Lelystad en het Amsterdamse bedrijf WonderWood. In Singapore werd het eveneens Amsterdamse ontwerpbureau met tientallen andere gekozen uit 12 duizend inzendingen uit zestig landen.

Evocatief

Volgens de jury van de award geeft het nieuwe design goed de kernwaarden van de FotografenFederatie weer, met de nadruk op het afzien van het reproduceren van foto's. Het design is 'uiterst minimaal' en moet het met name hebben van de letters. Deze worden apart gezet door het gebruik van zwarte en rode kleuren en wordt door de jury gezien als het 'logo' van de website. Door deze 'speciale behandeling', zoals de jury het noemt, is het design evocatief op een fotografische manier.

Nationaal Archief

Ook de website Het Verhalenarchief van het Nationaal Archief heeft een Red Dot Award gewonnen. Verantwoordelijk voor hun ontwerp is Atelier van GOG in Amsterdam.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie