Fotografenfederatie gaat samenwerken met Zilveren Camera

Julian 610 0
De Fotografenfederatie stelt de komende drie jaar tienduizend euro beschikbaar aan de Zilveren Camera. Het geld is bedoeld om bijeenkomsten te organiseren over actuele ontwikkelingen in de fotografie.

De bijeenkomsten worden georganiseerd rond de tentoonstellingen van de Zilveren Camera die gedurende het jaar in verschillen steden te zien zijn.

Stimuleren

Met de samenwerking worden de Fotografenfederatie en de Zilveren Camera partner in hun streven om fotografen te stimuleren hun werk te verbeteren op zowel creatief als technisch en bedrijfseconomisch gebied, aldus het persbericht. Ook de Nederlandse Vereniging van Fotojournalisten (NVF) en Canon zijn betrokken bij het opzetten van deze avonden.

Missie

Voorzitter Arno Haijtema van de stichting Zilveren Camera: 'Het is al ruim zestig jaar de missie van onze organisatie om fotografen te stimuleren goed werk te leveren. Dat bereik je niet alleen door passief te wachten op inzendingen voor de prijzen. We vinden dat we actief fotografen moeten benaderen om hun kennis te vergroten en te luisteren naar hun ervaringen en wensen. Het is daarom heel prettig dat door de samenwerking met de federatie de avonden financieel haalbaar zijn geworden voor ons, waarbij we uiteraard ook op inhoudelijk gebied de krachten bundelen.'