FotografenFederatie en Burafo fuseren

Redactie 1028 0
We lijken op elkaar en doen veel dezelfde dingen, vonden beide besturen. Om die reden, zeggen ze in een persbericht, gaan FotografenFederatie en Burafo zich nu onder één naam inzetten voor de fotografie. De naam Burafo verdwijnt en FotografenFederatie blijft bestaan.

Stichting Burafo is een auteursrechtenorganisatie voor fotografen. Als iemand je beeld onrechtmatig gebruikt, kunnen zij je juridische bijstand verlenen. De FotografenFederatie wil al 35 jaar de positie van fotografen versterken en het imago van de beroepsgroep sterk houden, aldus de organisatie. De activiteiten van beiden komen zoveel overeen, dat de besturen op 19 april hebben besloten om samen te gaan. Ze maakten dit echter pas vorige week bekend.

Ook is het een 'dynamische periode' in de fotografiewereld, een tweede reden om onder één dak te gaan zitten. De FotografenFederatie zegt: 'Het is voor veel fotografen erg moeilijk geworden om rond te komen van hun werk. Juist daarom moeten we nu goed samenwerken. Dat gebeurde eerder al door samen te praten en seminars te organiseren.' Ondanks de fusie zal in het dienstaanbod van beide organisaties niks veranderen.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie