Fotografen zien brood in filmfunctie

Julian 480 0
Een groot deel van de fotografen die gebruik maken van de videofunctie op hun dslr, zien de optie als ‘fantastische manier om extra omzet te maken’. Een minderheid voelt zich noodgedwongen tot het maken van bewegend beeld.

Dat blijkt uit een enquête van het Nederlands Instituut voor Digitale Fotografie, die eerder dit jaar gehouden werd op de website van de organisatie. Het NIDF heeft nu enkele resultaten van het onderzoek gepubliceerd.

Extra omzet

Exacte cijfers worden niet gegeven, maar uit de grafiek is in ieder geval op te maken dat een kleine meerderheid van de fotografen inmiddels een dslr met filmfunctie hebben. Niet iedereen maakt hier daadwerkelijk gebruik van, maar de filmers zijn wel in de meerderheid. De meeste filmende fotografen zien de videofunctie als ‘fantastische manier om extra omzet te maken’.

Aanschaf

Op de vraag of een videofunctie meeweegt in de aanschaf van een nieuw toestel antwoordt een kleine meerderheid ‘ja’. Niet iedereen laat zich meesleuren in de technologische revolutie, er zijn ook nog een flink aantal fotografen die de functie juist niet in hun camera willen vinden.