Fotografen krijgen 15.000 dollar voor goed doel

Redactie 1199 0
De Britse fotograaf Sam Faulkner en zijn Amerikaanse collega Annie Marie Musselman hebben dit jaar Getty Images' Grants for Good gewonnen, een commissie van 15.000 dollar. Beide hebben een campagne bedacht die met deze financiering realiteit kan worden.

Faulkner gaat met zijn prijs 'compelling new imagery that will strengthen the communications and elevate the awareness of a non-profit he has have to support' ontwikkelen. Voor zijn Stop the Cut-project gaat hij daarom samenwerken met Sicco Diemer van reclamebureau Mon Frere. Samen zullen zijn een mediacampagne opzetten voor Sini Sanuman, een non-profit organisatie die zich bezighoudt met het bestrijden van vrouwenbesnijdenis in Mali. Faulkner zal daarnaast een serie portretten van Malinese vrouwen en meisjes die betrokken zijn met het onderwerpen maken, die als promotie voor de  'International Day Against Female Genital Mutilation' op 6 februari 2011 zal dienen.


Musselman

Musselman zal gaan samenwerken met Ron Kipnis van 619 Graphic Design, om zo de For the Innocent-campage te starten. Deze is gefocust op het stoppen van de handel in wilde dieren in Azië. Hiermee wordt de non-profit Orangutan Outrech  organistatie gesteunt, wie samenwerken met het  Tasikoki Wildlife Rescue Centre. Naast de geldprijs die de twee hebben ontvangen krijgen zij ook nog de kans om tijdens hun project samen te werken met Getty's team van artdirectors, foto editors en producenten.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie