Fotografen in actie voor Haïti

Julian 1203 0
Een aantal fotografen van de beroepsvereniging GKf en fotoagentschap Hollandse Hoogte organiseren donderdag een actie in Amsterdam om geld in te zamelen voor de slachtoffers op Haïti.

De actie vindt plaats op het Rembrandtplein bij de Escape, is te lezen in de oproep op PhotoQ.
Professionele fotografen zullen voor 15 euro (onder voorbehoud) portretten maken van wie dat wil. De foto’s worden vervolgens getoond op het grote videoscherm aan de gevel. Normaal is deze plek voorbehouden aan beroemdheden. Het scherm met de foto’s wordt vervolgens ook gefotografeerd, deze foto’s zijn later beschikbaar op Flickr.

De opbrengst van de actie gaat naar Giro 555 en komt ten goede aan de slachtoffers van de aardbeving in Haïti. Beroepsfotografen die willen meewerken, kunnen zich nog aanmelden, aldus PhotoQ.

Banners

Ook DIGIFOTO Pro draagt een steentje bij, door de komende tijd de banners van de samenwerkende hulporganisaties op te nemen op de website.

In de media

De Big Picture Blog van The Boston Globe bestede de afgelopen week veel aandacht aan de natuurramp, er zijn ondertussen drie series verschenen met foto’s vanuit Haïti. De New York Times legt satellietbeelden van voor en na de beving over elkaar.