Fotografen belaagd door Engelse relschoppers

jesse kraal 2305 1
De rellen in diverse grote Engelse steden domineren al enige dagen het nieuws. Zij die zorgen dat wij op de hoogte blijven, doen dat niet zonder gevaar. Diverse fotografen zijn beroofd en soms zelfs in elkaar geslagen.

The Guardian meldt dat onder andere twee journalisten, werkend voor The Mail on Sunday, voor 8000 Pond aan apparatuur zijn kwijtgeraakt bij een beroving. Daarbij is één van de fotografen dermate zwaar mishandeld dat hij vreesde voor zijn eigen leven.

Journalist Paul Lewis meldt op Twitter hoe een persfotograaf door vier jongeren op de grond wordt gewerkt en in elkaar wordt geslagen. Helaas blijft het daar niet bij, op diverse nieuwssites zijn er meer meldingen van geweld richting foto- en videojournalisten.

Veel journalisten zouden daarom zijn overgestapt op Flip videocamera's en compactcamera's zoals de Canon G11 en G12 om zo onopvallend mogelijk hun werk te kunnen doen.

Diverse winkels zijn beroofd door relschoppers, waaronder ook enkele fotowinkels van de Britse keten Jessops. Volgens getuigen zijn daarbij camera's en andere apparatuur buitgemaakt. Over de omvang van de schade is nog niets bekend. Ook ging in Londen een distributiecentrum van Sony in vlammen op. 

rellen londen
Foto © Eric Hossinger / creative commons

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van Taalpurist

"op de grond word gewerkt en in elkaar word geslagen."
Beide met dt