Fotografeer je dagelijkse leven op 15 mei

jesse kraal 2042 0
15 Mei is het 'A Day'. Zomaar een dag. Een dag waarop je alles kunt fotograferen wat je tegenkomt of bezighoudt. Dat is tenminste wat de bedenkers achter A Day je vragen. Als er vanuit de hele wereld mensen meedoen, moet dat een goed beeld geven van de mens wereldwijd.

Iedereen mag meedoen, of je nu schoolkind, boer of astronaut bent. Onder andere André Kuipers, aartsbischop Desmond Tutu en zangeres Robyn ondersteunen het project. Je kunt je online opgeven en vervolgens op 15 mei een dag uit je leven documenteren. De foto's kun je vervolgens uploaden op de website van A Day.

Drie categorieën

Om het project overzichtelijk te houden worden de foto's onderverdeeld in drie categorieën, elk weer met een aantal subgroepen. Home, Work en Connections zijn de drie overkoepelende begrippen, waar je bijvoorbeeld onder Home subgroepen vindt als kamer, maaltijden en uitzicht.

a Day

Doorsnede

De mooiste beelden zullen verzameld worden in een boek, andere zullen te zien zijn in online tentoonstellingen. Alle foto's kun je via de website van het project bekijken. Het eindresultaat moet een mooie doorsnede van de samenleving in alle delen van de wereld laten zien, interessant voor de huidige generatie, wellicht nog interessanter voor toekomstige generaties.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse