Fotografeer de maan met de Tiny!

Fotografeer de maan met de Tiny!

Nadja Geskus 1816 0
Volgens TinyMOS is het de kleinste astronomische camera ter wereld; de Tiny1. De camera bevat een eigen algoritme voor ruisonderdrukking, waardoor de camera kan zorgen voor een goede beeldkwaliteit ondanks het gebrek aan licht.

Sterrenkaart

De Tiny1 maakt het straks wel heel gemakkelijk om het helal te fotograferen. En het kleine formaat van de camera zorgt ervoor dat je de camera gemakkelijk overal mee naartoe nemen. Een augmented reality sterrenkaart, die over de touchscreen viewfinder kan worden gelegd, zorgt ervoor dat je sterren kunt identificeren terwijl je aan het fotograferen bent. Dit maakt het fotograferen nog interessanter, omdat je precies weet welke sterren je fotografeert!

De maan fotograferen met de Tiny1

Tiny1

De Tiny1 heeft een 4 megapixel sensor. Je kunt er mee fotograferen en 2,5K HD-video's mee maken. Ook kun je gemakkelijk van de prachtige nachtluchten time-lapse beelden maken met deze camera. De Tiny1 beschikt over een standaard CS-mount lens systeem. Je kunt de camera bij daglicht gebruiken, maar de kwaliteit doet dan onder aan de kwaliteit van de meeste smartphones. Geen aanrader dus. De ingebouwde Wi-Fi maakt het makkelijk om beelden rechtstreeks op social media te plaatsen. Het is ook mogelijk om de camera met je Android smartphone te verbinden, om zo de camera te bedienen op afstand. 

Via Indiegogo kun je de camera pre-orderen. Voor ongeveer €360,- kun je de camera in een pre-order bestellen, hier wordt een 2.8mm F1.4 groothoek lens bij geleverd. De release van de Tiny1 is waarschijnlijk pas in december.

 

 

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja