Fotografeer abstracte beelden

Fotografeer abstracte beelden

Nadja Geskus 419 0
Rob Turney maakte onlangs een interessante video, waarin hij uitlegt hoe je abstracte beelden maakt. Het gaat in feite om het fotograferen van licht, wanneer het door een object gaat, zoals glas of plastic. Misschien wist je niet eens dat het kon, maar gaaf is het zeker!

Abstracte foto’s

De beelden die Rob Turney maakt zijn bijna surrealistisch. Alsof het gecreëerd is met de computer. Het lijkt bijna niet eens meer op een foto. Toch is het dat wel en het is zeer interessant om te zien hoe hij tot deze beelden is gekomen. In feite fotografeert hij het licht, wanneer het door een object als glas of plastic heen gaat. Wist je uberhaupt dat dat kon?

Fotografeer abstracte beelden

Benodigdheden

Om dit soort foto’s te kunnen maken heb  je een aantal dingen nodig. Zo heb je een fijne lichtbron nodig. Klein licht is het beste, maar je kan in feite elk licht gebruiken, zolang je het maar kan bundelen tot een punt. Ook heb je een object nodig waar het licht doorheen gaat. Je hebt statieven nodig, voor zowel je licht, je object, als je camera. Als je de foto een kleur wil meegeven, heb je een kleurengel nodig. Het enige wat je niet nodig hebt, is een objectief!

 

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja