Fotografe zet zich in voor pitbulls

Fotografe zet zich in voor pitbulls

Jasper van Bladel 783 0
In Amerika worden jaarlijks meer dan één miljoen Pitbulls afgemaakt. Het imago van dit type hond heeft in de loop der tijd behoorlijke schade opgelopen. Diverse incidenten maken dat mensen ze niet meer vertrouwen. Fotografe Sophie Gamand probeert nu met haar serie ‘Flower Power’ een vriendelijker beeld neer te zetten van de pitbull.

Ze fotografeerde sinds 2014 ruim 250 pitbulls en aanverwante honden in verschillende asielen door heel Amerika. Alle honden op de foto zijn of waren ten tijde van de foto op zoek naar een nieuw thuis. Ze adresseert hiermee een Amerikaans maatschappelijk probleem. Een probleem dat er, volgens Gamand, helemaal niet hoeft te zijn.

Zacht

Tijdens het maken van haar fotoserie ondervond ze dat pitbulls ook een heel zachte en vriendelijke kant hebben. Door het gevaarlijke imago komt dit soort honden vaak bij baasjes terecht die juist die gevaarlijke kanten verder willen uitbuiten. De fotografe hoopt met haar foto’s dat beeld een beetje van richting te veranderen. 

Kalender

Voor alle foto’s uit de serie kun je kijken op de site van Sophie. Ook vind je daar prints in gelimiteerde oplage en een speciale ‘Flower Power’ kalender.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper