Fotografe verkoopt foto's om operatie te betalen

Julian 592 0
Fashionfotografe Corinne Day heeft een dure medische behandeling nodig om te overleven. De hiervoor benodigde 116.000 euro probeert ze binnen te halen met de verkoop van niet eerder gepubliceerde foto’s van Kate Moss.

De Britse fotografe vecht al tien jaar tegen een hersentumor. Een specialistische behandeling in een medisch centrum in Arizona kan haar mogelijk helpen, maar de operatie kost zo’n 100.000 pond (ca. 116.000 euro). Om geld binnen te halen voor de operatie besloot de fotografe een niet eerder gepubliceerde foto, die ze in 1993 maakte van Kate Moss, te verkopen.

Corinne Day verkocht de foto in oplage van 300 prints, voor 100 pond per stuk. De afdrukken waren in no-time uitverkocht, in drie uur haalde de fotografe zo 30.000 pond binnen. Day heeft besloten om de komende maanden meer foto’s van Kate Moss te gaan verkopen. De volgende foto, waarop het supermodel naakt op bed te zien is, maakte Day in 2001 voor een Nederlands tijdschrift, schrijft Vogue.

Day maakte vele beroemde foto’s van Kate Moss. Waaronder de eerste foto’s van de 15-jarige toen nog onbekende Moss, die haar later zouden helpen aan haar status als supermodel.