Fotograaf werd vader en zijn visie veranderde

Fotograaf werd vader en zijn visie veranderde

Nadja Geskus 342 0
Wanneer je als oorlogsfotograaf veel in het buitenland zit, ben je continue gefocust op werk. Je zoekt de horror in de wereld op en leert die knop omschakelen. Het fotografenpaar Benjamin Lowy en Marvi Lacar vertellen in deze film hoe hun visie op de wereld veranderde toen de kinderen werden geboren.

Vader

‘Toen mijn kinderen werden geboren, veranderde dat me. Ik ben begonnen om meer van de schoonheid op te zoeken en niet alleen de horror in de wereld te zoeken.’ De visie van Benjamin Lowy veranderde behoorlijk toen hij vader werd.

 

 

Verandering

‘Het maakt niet uit of ik voor een opdracht in Afghanistan ben of dat ik onderwater film in Mexico. Voor mijn jongens blijft het hetzelfde, ik ben weg,’ vertelt Lowy. In deze korte inspirerende film van Benjamin Lowy en Marvi Lacar, die met Sony werd gemaakt, verteld Benjamin Lowy hoe zijn blik op de wereld veranderde. ‘Ik ben al veel langer een fotograaf dan dat ik vader ben, maar ik realiseerde me al snel dat ik niets achterlaat voor de wereld om te zien, maar hoe ik mijn zoons naar de wereld leer kijken.

Fotograaf werd vader en zijn visie veranderde

Heb jij ook iets meegemaakt dat zoveel impact had op je werk als fotograaf? 

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja