Fotograaf onthult 700 foto’s Michael Jackson

Redactie 1045 0
Michael Jackson mag dan zijn overleden, op foto’s leeft hij voort. Honderden nog onbekende afbeeldingen van The King of Pop zijn onlangs opgedoken. Ze zijn het werk van fotograaf Arno Bani, die door de in juni 2009 overleden zanger zelf tien jaar eerder werd benaderd.

De onthullingen rondom Michael Jackson houden niet op. Een jaar na zijn dood onthult fotograaf Arno Bani zevenhonderd foto’s van de popster die hij op een geheime fotoshoot in 1999 maakte. De platenmaatschappij van Jackson is voorbijgegaan aan deze foto's toen zij de cover van een album maakte.

Boek

‘Niets van deze buitengewone verzameling foto’s is dus ooit door publiek gezien’, zegt een woordvoerder van Thames & Hudson, de uitgeverij die nu een boek publiceert waarin de foto’s zijn opgenomen.Het boek telt 208 pagina’s en verschijnt 15 november. De titel ‘The Auction’ wijst op de veiling die in december in Parijs plaatsvindt. Daar kunnen liefhebbers hun best doen om één van de opgedoken foto’s te bemachtigen.

Autodidact

Jackson zou zelf contact hebben opgenomen met Bani om de shoot te organiseren. Hij zou het werk van de fotograaf op de mode-pagina’s van The Sunday Times hebben opgemerkt, waarna hij de drieëntwintigjarige fotograaf benaderde. Bani is autodidact en begon op zijn achttiende met fotografie.

Foto's © Arno Bani

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie