400 Schaalmodellen van jezelf als promotiestunt!

Fotograaf maakt 400 schaalmodellen van zichzelf als promotiestunt

jesse kraal 5930 0
Narcist of marketinggenie? Fotograaf Jens Lennartsson wil opvallen bij mogelijke klanten en heeft daar iets bijzonders voor bedacht. Hij heeft honderden kleine schaalmodellen van zichzelf laten maken en stuurt deze GI Jens' naar art directors, reclamebureau's en andere potentiële opdrachtgevers.

Het is geen geheim dat er behoorlijk wat fotografen zijn, maar dat de hoeveelheid opdrachten niet altijd overhoudt. Om er voor te zorgen dat je bovenop de stapel komt bij reclamebureau's en andere potentiële klanten moet je met iets bijzonders komen. Tenminste, dat is waar de Zweedse Jens Lennartsson van overtuigd is.

Jens

Om er voor te zorgen dat opdrachtgevers zijn naam en vooral gezicht niet snel zullen vergeten, heeft hij vierhonderd kleine schaalmodellen van zichzelf laten maken in China. Deze poppen, met de toepasselijke naam GI Jens, stuurt hij naar potentiële opdrachtgevers, maar kun je ook kopen om daarmee zijn non-profit-organisatie EYE AM te steunen. Het hele verhaal over de totstandkoming van de GI Jens is te lezen op zijn website.

No Candy

Ook in Nederland kiezen sommige fotografen voor een extreme aanpak. Eerder dit jaar verstuurde No Candy, een fotografenduo bestaande uit Malou van Breevoort en Manon van der Zwaal foto's van topless actievoerders in de stijl van Femen naar reclamebureau's. Telkens hadden ze de modellen in een foto gemonteerd van het kantoor van het betreffende bureau.

No Candy

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse