Fotograaf Joost van Buul overleden

Redactie 2690 0
Afgelopen zondag is Joost van Buul op 43-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. De fotograaf met een studio in Breda laat een vrouw en drie kinderen achter.

Joost van Buul werkte sinds zijn afstuderen aan de Academie St. Joost in 1995 als professioneel fotograaf. Veelzijdigheid was zijn specialisme en naar eigen zeggen was hij dan ook 'breed inzetbaar, zonder concessies te doen in kwaliteit'. Zo werkte hij voor andere andere de Bijenkorf, Campina, Frans Molenaar, Marlies Dekkers, Mercedes, Rabobank en Van Gils. 

'Het draait bij Joost om het beeld, om de vorm en om de beleving. Met een snelle en accurate service van opname tot print', staat op zijn website te lezen. Hij was een specialist in het fotograferen van kinderen voor mode en reclame. Volgens Breda Photo – waar zijn werk vorig jaar nog te zien was – kon je zijn fotografie het best beschrijven als 'breed', van mode, portret of reportage tot landschappen. 'Zijn nachtfotografie blijft een bijzonder interessant onderdeel van zijn vrije werk.'

Joost van Buul (22 mei 1967 - 24 april 2011)

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie