Fotograaf Huub van der Put (47) overleden

jesse kraal 7108 6
Fotograaf Huub van de Put is op 47-jarige leeftijd overleden aan de ziekte amyotrofe laterale sclerose (ALS). Hij en zijn gezin legden het ziekteproces vast, wat resulteerde in een persoonlijk en ontroerend dagboek en het fotoboek en tentoonstelling 'The Mind is a Muscle'.

Maandag 1 oktober is fotograaf Huub van der Put (47) overleden. Op zijn website, waar het ziekteproces van dag tot dag te volgen was, lezen we het volgende:

'Lieve allemaal, vanochtend vroeg is Huub rustig ingeslapen.
Huub is vrij van zijn lichaam dat hem al zo lang in de steek liet.
In liefde hebben wij elkaar losgelaten , in liefde ontmoeten wij elkaar.

Marije en haar mannen.'

Amyotrofe laterale sclerose

Begin 2010 werd bij Huub amyotrofe laterale sclerose (ALS) geconstateerd, een slopende en chronische spierziekte. ALS is een ongeneeslijke ziekte die er in razend tempo voor zorgt dat spieren verslappen, totdat ook de ademhalingsspier er mee ophoudt. De levensverwachting van ALS-patiënten is slechts anderhalf tot drie jaar.


Huub en zijn vrouw Marije - Foto © Joost van den Broek

Zelfportret

Toen Huub van der Put in februari 2010 voor een klein kwaaltje naar de dokter ging, maar daar te horen kreeg dat hij ongeneeslijk ziek was, had hij -zoals altijd- zijn camera bij zich. Hij maakte een zelfportret, nog verbaasd en geschokt van het nieuws. Vanaf die dag besloot hij het gehele ziekteproces vast te leggen. Eerst fotografeerde hij zelf, toen hij dit niet meer kon, namen zijn vrouw Marije en oudste zoon Sal het over.

The Mind is a Muscle

Daarnaast hebben 26 bekende fotografen Huub geportretteerd, waaronder Erwin Olaf, Joost van den Broek, Koos Breukel en Carli Hermès. Deze foto's resulteerden samen met het persoonlijke dagboek van Huub en zijn gezin in het boek en de tentoonstelling 'The Mind is a Muscle'.

Huub van der Put laat een vrouw en twee zoons achter.


Foto © Erwin Olaf

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van Marieke van der Put

dag broertje, eeuwig moeilijk, eeuwig scherp, ik houd van jou

afbeelding van Mark Koolen

Dat zijn werk nog heel lang mag voortvloeien over de wereld..

afbeelding van hans kuyper

mijn innige deelneming weet zelf wat het is om ziek te zijn

afbeelding van damaster

Zo jong nog. Veel sterkte aan de nabestaanden.

afbeelding van Anonymous

Heel veel sterkte allen!

afbeelding van Anonymous

Rust zacht. Respect voor allen.