Chris Hughes verdacht van spionage

Fotograaf gearresteerd in Cuba wegens vliegen met drone

Redactie DIGIFO... 2519 0
Dat je moet uitkijken met drones is, hopelijk, voor niemand nieuws. Er zijn veel regels die per land verschillen. Chris Hughes bezocht afgelopen week Havana en werd geconfronteerd met de strenge regelgeving in Cuba. Kort na het opstijgen van het Plein van de Revolutie werd hij gearresteerd op verdenking van spionage.

Chris Hughes is een Canadese fotograaf die de hele wereld afreist. In 2016 heeft hij al bijna 30 verschillende landen bezocht waaronder Colombia, Panama en Palestina. Eind september was hij in Cuba en besloot droneopnames te maken van, wat achteraf bleek, het Plein van de Revolutie. Na enkele minuten werd hij opgepakt door de militaire politie en ruim twaalf uur intens ondervraagd. Hierna werd hij dertien dagen opgesloten in een isoleercel waar hij moest overleven op droge rijst en water uit een fles die daarvoor als asbak werd gebruikt.

Na dertien dagen werd hij vrijgelaten en werd kreeg hij zijn drone terug, waar veel beelden van waren verwijderd. Kort na terugkomst maakte hij een video om zijn verhaal te doen.

Lees ook: Interactieve kaart van Drone No-Fly Zones

Drone regels

Deze video benadrukt dat het ontzettend belangrijk is om goed op de hoogte te zijn van de regels omtrent drone-gebruik in de landen die je bezoekt. Nederland is misschien één van de strengste landen ter wereld, met ontzettend veel 'No-fly zones', maar in Nederland krijg je maximaal een fikse boete.

Voor meer informatie over de regels omtrent drone-gebruikt kun je kijken op deze website van de rijksoverheid.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie