Fotograaf Fred Brommet overleden

Redactie 1120 0
Fotograaf Fred Brommet is afgelopen 27 februari overleden in zijn woonplaats Amsterdam. Zo maakte het Maria Austria Instituut, dat zijn collectie beheert, bekend. Brommet is 83 jaar geworden.

Fred Brommet
Brommet werd in 1924 in Groningen geboren. Na de Tweede Wereldoorlog verhuisde hij naar Parijs, waar hij het fotografenvak leerde en een studio opzette. Hij werd bekend met zijn foto's van zowel het alledaagse als het chique leven in het Parijs van de jaren vijftig en zestig. Daarnaast specialiseerde hij zich in ballet- en modefotografie en later in reclamefotografie voor onder meer bekende modehuizen als Dior.

Rellen
In mei 1968 fotografeerde hij de studentenrellen in Parijs. De veldslagen in de Rue Gay-Lussac waren aanzet tot de ineenstorting van de Franse commerciƫle wereld. Ook Brommet's business ging hier aan ten onder. Na de rellen hield hij het voor gezien en vertrok uit Parijs terug naar Nederland, waar hij zich in Amsterdam vestigde.


Studentenrellen in Parijs, 1968. Foto: Fred Brommet

Brommet kwakkelde al een tijd met zijn gezondheid. Sinds 2007 woonde hij in een verpleeghuis. Zijn werk is afgelopen jaren op diverse tentoonstellingen te zien geweest.


Meer foto's en informatie over Fred Brommet


afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie