Fotograaf fotografeert geïsoleerde stam in de Amazone

Fotograaf fotografeert geïsoleerde stam in de Amazone

Jasper van Bladel 1222 0
Fotograaf Ricardo Stuckert stuitte tijdens een helikoptertocht per toeval op een geïsoleerde stam in het Braziliaanse oerwoud.

Omdat de helikopter waarin hij zat een omweg maakte, vloog fotograaf Ricardo Stuckert over een zelden bezocht gedeelte van het Braziliaanse oerwoud. De fotograaf, die veel afgelegen stammen en volken fotografeert, ontdekte toen een groep mensen die hij nog niet kende in het bos onder hem en de helikopter. De stam zag een bedreiging in de helikopter en ze begonnen te schieten met pijl en boog.

Geïsoleerd

De Stam die Ricardo fotografeerde leeft geisoleerd in het Braziliaanse oerwoud bij de Amazone en heeft geen contact met de buitenwereld. Cultuur, gebruiken en hun totale levenswijze is dan ook nog onaangetast en puur. 

Helemaal onontdekt is de stam trouwens niet, in 2008 werd de stam al vanuit een vliegtuigje gespot. Experts op het gebied van inheemse en geïsoleerde stammen weten van het bestaan van deze groep mensen. Sindsdien zijn ze een paar keer verhuisd, dat doen ze om de paar jaar in verband met de verschraling van de grond en de uitdunning van voedselbronnen. 

Foto: Ricardo Stuckert

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper