Fotograaf Erwin Olaf haalt uit bij Pauw

Fotograaf Erwin Olaf haalt uit bij Pauw

Jasper van Bladel 1735 0
Een van Nederlands bekendste fotografen, Erwin Olaf, steekt zijn mening meestal niet onder stoelen of banken. Zeker niet als het gaat om homo-discriminatie. Naar aanleiding van een naar incident afgelopen weekend gaf hij gisteren op televisie commentaar bij Pauw.

Naar aanleiding van een naar incident afgelopen weekend in Arnhem schoof Olaf gisteren aan bij Jeroen Pauw in de dagelijkse talkshow Pauw. Daarin gaat hij in op de kwestie en haalde hij hard uit naar Youp van ’t Hek die in een tijd terug een ander incident aanhaalde in zijn wekelijkse column. Bij dat incident was Olaf zelf betrokken.

Werk

Het werk van Erwin Olaf is niet los te zien van zijn eigen geaardheid, zeker in de eerste jaren van zijn carrière is het werk vaak prikkelend en zitten er impliciete en expliciete verwijzingen in naar homoseksualiteit. Het is Olaf dan ook niet vreemd om, als de situatie zich daarvoor leent, zijn mening te geven over kwesties die daarmee te maken hebben. Sinds het midden van het vorige decennium werd zijn werk echter minder opvallend en expliciet, fotoserie's als Fall, Hope en Grief zijn bijvoorbeeld een stuk subtieler. 

Bekijk ook: Interview met Erwin Olaf in zijn studio

Bekijk ook: Erwin Olaf ontwerpt nieuwe euromunt Willem-Alexander

Bekijk het fragment hier terug:

 

 

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper