Fotograaf bekleedt Antarctica met 30.000 m² aan foto’s

Julian 916 0
Van 26 januari tot 6 februari exposeert de Belgische fotograaf Wim Tellier zijn fotoproject Protect7-7 op Antarctica. Zes foto’s, van zonnende personen, nemen in totaal 30.000 vierkante meter in beslag.

Wim Tellier maakte op alle zes de continenten een foto van een oudere, zonnende persoon. De foto’s zijn uitvergroot naar 40 bij 20 meter en geplaatst op 700 vierkante foto’s van 80 x 80 cm, waarop kinderen staan uit de betreffende continenten. Het kunstproject met de titel Protect7-7 moet de basis vormen voor een nog te starten ideeëncarrousel.

Locatie
De locatie is gekozen als vereniging van de zes continenten op het zevende continent, als neutrale plaats. Hiermee wil de kunstenaar benadrukken dat we allemaal op dezelfde planeet leven. Na de expositie op de Zuidpool komt de installatie naar Antwerpen, later volgt ook New York.

Handelsmerk
Het integreren van gigantische foto’s in bepaalde omgevingen is het handelsmerk van Wim Tellier. Eerder exposeerde hij een babyfoto van 600 vierkante meter in Antwerpen, Amsterdam, Milaan en Los Angelos.

Foto: Wim Tellier