Fotograaf Ahmet Polat in beeld

Redactie 670 0
Afgelopen zondag was de eerste aflevering van het kunst- en reisprogramma 'Van hier tot Tokio' te zien bij de NPS. Presentatrice Hadassah de Boer ging langs bij de Nederlands/Turkse fotograaf Ahmet Polat in Istanbul.

Ahmet Polat vertrok een half jaar na na de moord op Theo van Gogh naar Istanbul, hij voelde zich in Nederland niet meer welkom en onveilig. Nu 3,5 jaar later woont en werkt hij nog steeds in de Turkse metropool met 15 miljoen inwoners. In de uitzending zien we Ahmet Polat aan het werk tijdens een fotoshoot en laat hij het moderne Istanbul zien, het nachtleven, maar ook de oude orthodoxe wijken. De stad waar het kunstklimaat nog in de kinderschoenen staat ervaart hij als enorm stimulerend. 


Klik hier om de uitzending online te bekijken


Over Ahmet Polat

Ahmet Polat, geboren in 1978 te Roosendaal, studeerde fotografie aan de St. Joost Academie in Breda. Hij fotografeerde de arme wijken in Den Haag en Istanbul. Daklozen in Tilburg, en de nadagen van de verwoestende aardbevingen van 1999 in Turkije. Polat fotografeert meestal in zwart-wit, wat de klassiek-journalistieke look & feel van zijn foto's benadrukt. Polat's foto's waren te zien in meer dan 20 tentoonstellingen, onder andere in musea in Den Haag en Istanbul. Ook publiceerde hij reportages en portretten in Trouw. In 2006 won Polat bij de ICP Infinity Awards in de categorie Young Photogarpher. Een prestigieuze prijs van het International Center for Photography in New York.

Foto's van Ahmet Polat vind je op de website van gkf-fotografen.nl

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie