Filters in Twitter, aanval op Instagram is geopend

Fotofilters in Twitter, aanval op Instagram is geopend

jesse kraal 1714 0
Sinds Instagram voor een recordbedrag is overgenomen door Facebook, lijkt de relatie met Twitter te bekoelen. De twee diensten vulden elkaar eerder juist goed aan en groeide daardoor beiden. Nu Twitter filters toevoegt aan de eigen applicatie lijkt Instagram buitenspel gezet.

In een update die per direct te downloaden is, vind je een selectie filters die je kunt toevoegen aan je foto's. In totaal zijn er acht filters die volgens Twitter speciaal voor hen zijn ontworpen. Daarnaast kun je croppen en is er een gereedschap om je foto's automatisch te 'verbeteren'.

Toch is het niet Twitter dat Instagram buiten de deur houdt, maar eerder andersom. Enkele dagen voordat Twitter de filters lanceerde, heeft Facebook aangegeven in Instagram minder ondersteuning voor Twitter te bieden. Daardoor verschijnen Instagramfoto's op de microblog niet langer als een thumbnail, maar enkel als tekstlink. Facebook heeft duidelijk liever dat je de foto's op hun eigen sociale netwerk plaatst.

Twitter versus Instagram
Links de nieuwe filters in Twitter, rechts Instagram. De strijd is losgebarsten.

Ook update voor Instagram

De relatie, die voorheen vooral op samenwerking gebaseerd was, lijkt nu een stuk competitiever te worden. Dat het hard tegen hard gaat blijkt wel uit het feit dat Instagram tegelijkertijd ook haar app een update geeft met nieuwe filter en verbeterde cameraintegratie in iOS. Zowel Twitter als Instagram zijn voor zowel iOS als Android verkrijgbaar. Op het moment van schrijven is alleen de Nederlandstalige versie van Twitter voor iOS nog niet vernieuwd, Android-gebruikers kunnen al wel aan de gang met filters.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse