FotoFestival Naarden: 'Verzet Dutch Doc Award'

Redactie 605 0
Fotoliefhebbers moeten in het Pinksterweekend kiezen tussen het FotoFestival Naarden en een door Dutch Doc Photo georganiseerd festival in Utrecht. De Naardense organisatie is hier niet blij mee en verzoekt Dutch Doc Photo het festival daarom te verzetten.

Het klonk zo mooi, nog een festival dit jaar waar fotoliefhebbers kunnen genieten van allerlei fotoprojecten. Stichting Dutch Doc Photo besloot namelijk eerder deze maand dat de door haar georganiseerde Dutch Doc Award dit jaar zou uitbreiden met een festival in Utrecht.

Waar de organisatie geen rekening mee heeft gehouden is dat 25 kilometer verderop in Naarden het jaarlijkse FotoFestival plaatsvindt. Hoewel het evenement in Naarden van 21 mei tot 19 juni loopt, is de organisatie niet blij met de overlap in het Pinksterweekend.

Brief

André van der Velde, voorzitter van het Naardense festival, schreef daarom een brief aan Dutch Doc Photo. Hierin laat hij weten dat in deze lastige periode, waarin er weinig subsidie is voor evenementen in de culturele sector, het samenvallen van de festivals ongelukkig is. Hij vraagt daarom het Utrechtse festival te verschuiven naar een andere datum. De stichting Dutch Doc Photo heeft nog niet gereageerd op het verzoek.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie