FotoFestival Naarden: Torben Raun

Redactie 1476 0
De laatste week van het FotoFestival Naarden is ingegaan. Voor wie een bezoek aan de vestingstad nog op de agenda heeft staan, een laatste tip. Op de buitenlocatie Wallen vind je namelijk een ietwat verrassende tentoonstelling: Tokyo Fashion Girls van Torben Raun.

De mens is maakbaar, dat laat Torben Raun wel zien in zijn tentoonstelling Tokyo Fashion Girls waarvoor hij zogenaamde Kogals fotografeerde. Kogals zijn Japanse meisjes, hoewel meisjes, ze lijken meer een alienachtige creatie volgens de fotograaf. 'Het zijn echte Japanse modemeisjes die er absoluut niet Japans uitzien.' Geïnspireerd door Manga cartoons en de westerse popcultuur dossen de meisjes zich uit met kleurlenzen, geverfd haar, zwarte ogen met nepwimpers, een flinke bruine teint en kleurrijke kleding. 'Alles om zich maar te onderscheiden van de Japanse burgelijkheid', legt Torben uit.


Modewinkels

In het dagelijks leven studeren de meisjes vaak of werken ze in een modewinkel. 'Daar kwam ik ze tegen en heb ik ze opnieuw opgezocht. Ik vind het fascinerend hoe die meisjes zichzelf omtoveren tot een bijna alienachtige creatie en besloot ze onderwerp te maken van een nieuwe serie.'

Foto's ┬ę Torben Raun

Toen we op het FotoFestival met Torben spraken, waren we uiteraard uitgerust met een kleine camera. Zo kan Torben je hieronder zelf uitleggen waarom hij koos voor zijn Leica D-LUX 4.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie