FotoFestival Naarden: Flokje van Lith

Redactie 1941 0
Een van de locaties van FotoFestival Naarden is het 'Vestingmuseum Kazematten Y'. Hier is het werk van vijf fotografen te zien, waaronder dat van fotograaf Flokje van Lith. Zij zorgt met haar serie 'Eyes of Innocence' voor een groot maar interessant contrast in de bunker.

Vestingmuseum Kazematten Y is misschien wel de spannendste locatie op FotoFestival Naarden. Na een stukje wandelen door de buitenlocatie van het vestingmuseum, kom je aan bij de bunker: een klein halletje met een wat donkere, maar bijzondere sfeer. Wij waren dan ook erg benieuwd welke fotografen en welke fotoseries hier te zien zijn en gingen op onderzoek uit.

Contrast

Al snel wordt duidelijk dat de fotoseries goed inspelen op de locatie. Vroeger werd deze plek namelijk gebruikt als moderne militaire verdedigingspost om de toegang tot Amsterdam te verdedigen. Fotograaf Martin Roemers sluit met zijn serie van oorlogsportretten goed aan bij de militaire sfeer. Ook zijn er fotografen die exposeren met beelden van kraakpanden en mariniers. Een groot contrast met deze platen is de fotoserie van voormalig huwelijksfotograaf Flokje van Lith. Zij laat met haar 'Eyes of Innocence' helemaal geen oorlog of militairen zien, maar legt met haar lens de onschuld van kinderen vast.

Flokje vertelt hoe haar werk op de locatie terecht is gekomen: 'Het Fotofestival vond dat mijn serie een prachtig contrast gaf ten opzichte van Martin Roemers' fotoserie 'Eyes of War'. Ook de naam van mijn beeldenreeks paste goed bij die van Roemers. Ik ben erg blij met de keuze en vind het een eer om bij deze gerenommeerde fotograaf te mogen hangen.'

'Daniël' © Flokje van Lith

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie