FotoFestival Naarden 2011

Redactie 2027 0
Op 21 mei gaat de twaalfde editie van het FotoFestival Naarden van start. Het thema van dit jaar luidt ‘Let's Face It - Portraits of Dutch Photography’. Er is werk te zien van onder meer Joost van den Broek.

Dit jaar is het de twaalfde keer dat het tweejaarlijkse drukbezochte festival plaatsvindt. Van 21 mei tot en met 19 juni is er weer een overzicht van de ontwikkelingen in de Nederlandse fotografie te zien.

Vier weken lang wordt de stad Naarden omgebouwd tot een ontmoetingsplek voor professionals, amateurs en liefhebbers. Zowel binnen als in de openlucht kun je genieten van allerlei fotografische evenementen.

Wat er te zien is

Nieuw, jong, Nederlands en verhalend. Dat zijn de kernwoorden van het FotoFestival Naarden 2011. Op de twaalfde editie vind je in de Grote kerk een overzichtstentoonstelling van Joost van den Broek, winnaar van de Zilveren Camera 2010 (Portretten, Enkel).

Verder zijn er series te zien van talenten zoals Henk Bleeker, Janus van den Eijnden, Dindi van der Hoek, Cornelie de Jong, Flokje van Lith, Bas Lozekoot, Mike Roelofs, Jan Stel, Sander Troelstra, Alice Wielinga en Veysi Yildirim.


Foto © Flokje van Lith - Sera

Nog meer

Nog niet moe van het grote aanbod? Dan hangt er nog werk voor je klaar van gevestigde namen zoals Koos Breukel (portretten van fotografen), Lieve Prins, Martin Roemers (Kabul en De ogen van de oorlog), Marie Cécile Thijs (Koks) en Stephan Vanfleteren.  


Foto © Freudenthal / Verhagen - Circles

Thema’s

Het hoofdthema van het FotoFestival Naarden 2011 is 'Let's Face It - Portraits of Dutch Photography.' Afgeleide thema's zijn 'Famous Heads', 'Just Me' (zelfportretten), 'Second Skin'  (uniformen en bedrijfskleding) en 'Photoshop Mania' (over de voortschrijdende beeld­manipulatie).

Op het festival vind je verder een fotoboektentoonstelling in het kader van de Kees Scherer Prijs en een expositie van genomineerden voor de Akademie Vogue Award Fotostyling.


Foto © Martin Roemers - De ogen van de oorlog

Up to date

Dit is slechts een greep uit de inhoud van het festival en de deelnemende fotografen. Aan het programma wordt tot de opening op 21 mei gewerkt, dus aanvullingen en wijzigingen zijn tot dan mogelijk. Uitgebreide achtergrondinformatie en het laatste nieuws kun je vinden op de website.


afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie