Fotofestival GRID opent haar deuren

jesse kraal 2311 0
Op 17 mei begint GRID 2012, een tweejaarlijks fotofestival met locaties door het hele land. Tijdens het festival is er werk te zien uit alle delen van de wereld, veelal van jonge, talentvolle fotografen.

17:50. Met nog tien minuten te gaan wordt er nog vlug de laatste hand gelegd aan de tentoonstelling in de hoofdlocatie van GRID 2012. Behalve hier in de Harbour Hall zijn er alleen al in Amsterdam vier andere locaties en kun je daarnaast ook genieten van fotografie in Amstelveen, Amersfoort, Apeldoorn, De Beemster en Haarlem.

GRID
Prachtig werk van de Letse fotograaf Arnis Balcus.

Inmiddels is het zes uur en mogen genodigden en pers een eerste blik werpen op de grote collectie foto's in de oude loods. GRID noemt zich een internationale fotobiënnale en dat vertaalt zich in de grote diversiteit aan foto's en fotografen. In totaal wordt er op het fotofestival werk getoond van 100 kunstenaars uit 39 landen.

GRID
Een van de toppers op GRID: de deelname uit Denemarken van Torben Eskerod en Roberto Fortun.

Divers

Het werk dat op de hoofdlocatie te zien is, is divers. Wel heeft de meeste fotografie een documentaire insteek. Juist omdat er uit zoveel landen werk wordt tentoongesteld, slaagt GRID goed in zijn doelstelling een beeld te geven van de hedendaagse beeldcultuur.

GRID
Tijdens GRID is werk vanuit heel de wereld te zien, zoals hier van Alejandro Ramirez uit Colombia.

Getty Images heeft exposeert onder de titel 'The Consequence of Consequence' op GRID het werk van vier van hun fotografen, samengesteld door curator Gillesz Schippers. Ook is er de tentoonstelling 'DOCUMENTED: Men's Cult', met foto's van diverse fotografen waarin 'echte' mensen poseren als modellen tijdens een shoot.

Ben Raymer
Werk van Ben Rayner bij de deeltentoonstelling 'DOCUMENTED: Men's Cult'.

Locaties en agenda

GRID 2012 duurt nog tot 1 juli, op de website van het festival vind je de verschillende locaties en de agenda. Behalve naar foto's kijken, zijn er namelijk ook diverse lezingen, rondleidingen en filmvertoningen.

GRID

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse