Fotofestival Epe 2012

sanne 2284 0
Op 26 mei 2012 vindt het Fotofestival Epe plaats. Tijdens het evenement delen diverse fotografen hun werk en is er een gevarieerd aanbod van workshops tot lezingen.

Fotofestival Epe begon ooit als een klein evenement. Inmiddels is het uitgegroeid tot festival van formaat waaraan dit jaar naast organiserend fotograaf Liesbeth van Asselt (Stapfoto) ook Martin Hogeboom, Mich Buschman, Klaas Jan van der Weij en Johan Elzenga hun medewerking hebben toegezegd.

Programma

De organisatie belooft een gevarieerd programma: workshops op het gebied van dierenfotografie, portret-, naakt-, macro-, podium- en flitsfotografie en lezingen over Urban Exploring, hdr, de rol van social media in de fotografie, Lightroom en zwart-wit fotografie. Bovendien is er tijd voor portfoliobesprekingen (neem je foto’s dus mee), bodypainting en de mogelijkheid om modellen te fotograferen rond oldtimers. Voor het hele programma kun je terecht op de website.

Activiteiten

Zowel op het podium als op het festivalterrein worden activiteiten georganiseerd. Op het festivalterrein kom je modellen en muzikanten tegen die zich graag laten fotograferen. In de kapschuur is een expositie van fotografe Liesbeth van Asselt te zien.

Locatie

Het festival speelt zich af bij de authentieke Museumboerderij Hagedoorns Plaatse op 26 mei 2012. Om aanwezig te kunnen zijn, dien je je vooraf in te schrijven via de website. De toegangsprijs is 29,95 euro, alle workshops en lezingen zijn daarna vrij te bezoeken. Voor alle activiteiten geldt de restrictie: vol is vol; zodra een workshop volgeboekt is wordt de inschrijfmogelijkheid geblokkeerd. Het festival gaat om 10.15 uur van start en zal duren tot 17.00 uur. Vanaf 09.45 uur ben je welkom.

Lezing

Op de vrijdagavond voorafgaand aan het festival houdt Klaas Jan van der Weij een lezing bij Museumboerderij. Hij toont die avond zijn spectaculaire sportfoto's. Wie deze avond mee wil maken kan zich alvast opgeven via info@stapfoto.nl, de entreeprijs bedraagt tien euro. Aanmelden voor deze lezing kan niet via de website.

Fotofestival Epe
Foto: eerdere editie Fotofestival Epe

afbeelding van sanne

Sanne Ruhaak | Redacteur

Sanne (1985) studeerde Literatuurwetenschap en Nederlandse taal en cultuur. Gewapend met een goede internetverbinding, een telefoon en een scherpe pen, verzorgt ze nieuwsberichten en achtergrondartikelen voor DIGIFOTO Pro. Zit ze niet achter haar pc, dan reist ze met haar kladblok het land rond voor interviews.

Bekijk alle artikelen van Sanne