Fotofestival aan de Maas - 3 t/m 6 november

Fotofestival aan de Maas van start - 3 t/m 6 november

Julian 3076 1
Woensdagavond 2 november werd het Fotofestival aan de Maas feestelijk geopend in LP2 in Las Palmas. Tot en met 6 november kun je terecht op het grootste festival voor vrijetijdsfotografie in Nederland. Naast exposities zijn er lezingen en workshops.

Ruud Visschedijk, directeur van het Nederlands Fotomuseum, verrichte in de aanwezigheid van de deelnemende fotografen en andere belangstellenden de officiële opening in LP2. In de hal is de hoofdtentoonstelling met het thema 'raw' te zien, waar de leden van de twintig deelnemende fotoclubs een jaar lang aan werkten. Het Nederlands Fotomuseum verzorgde ook een deel van de tentoonstelling, het museum presenteert een selectie van de rauwe straatfotografie van Peter Martens.

het Fotofestival aan de Maas - Opening 1
Ruud Visschedijk, directeur van het Nederlands Fotomuseum, opent het fotofestival

Fotoclubs

Naast de hoofdtentoonstelling kreeg elke fotoclub een eigen presentatiewand, die geheel naar eigen inzicht ingericht mocht worden. De fotoclubs strijden daarmee voor de beste presentatie, de bezoeker mag middels een enquête oordelen welke club de beste presentatie heeft.

De presentatiewanden variëren van uitbundige collages tot strakke passe-partouts. Onze favoriete wand is die van Fotoclub Zwijndrecht. Onder alle gepresenteerde foto's hangt en stift en bezoekers worden aangemoedigd om commentaar achter te laten op de foto's.

het Fotofestival aan de Maas - Opening 2
De presentatiewand van Fotoclub Zwijndrecht, laat je commentaar achter!

DIGIFOTO Pro prijswinnaars

Ook wij hebben onze eigen wand, hierop zijn de winnende foto's van de fotowedstrijd met het thema 'raw' te zien. Dit weekend zijn we aanwezig op het festival, je vind ons in LP2 bij de fotowand.

het Fotofestival aan de Maas - Opening 3
Op 5 en 6 november vind je ons bij de DIGIFOTO Pro-wand op het fotofestival

Presentaties en workshops

Tijdens het festival zijn er diverse presentaties van beroeps- en amateurfotografen zoals: Willem Wernsen, Rommert Boonstra, Hans van der Meer, Eddy Seesing, Rice de Jong, Ad van den Bree, Jaap Scheerer, Huib Limburg. Daarnaast zijn er workshops en lezingen met uiteenlopende thema's en portfoliobesprekingen. In de filmzaal op het festival worden diverse film-documentaires vertoond.

Stands zijn er van Calumet met fotoapparatuur en NIK-Fotobewerkings-software, het Antiquariaat Raster uit Rotterdam met een collectie 'gebruikte' fotoboeken en Uitgeverij Duo/Duo met bijzondere nieuwe interessante fotoboeken.

Het complete programma vind je op de website van het fotofestival.

het Fotofestival aan de Maas - Opening 4

Toegang en openingstijden

De bezoekers van het Fotofestival aan de Maas met een Fotobond Lidmaatschappas hebben gratis toegang tot het festival in LP2 in Las Palmas. Voor toegang tot het Nederlands Fotomuseum geldt een toeslag van 3 euro.

Bezoekers zonder lidmaatschapspas betalen 5 euro voor het Fotofestival aan de Maas in LP2 en 3 euro voor het Nederlands Fotomuseum.

De openingstijden van het Fotofestival aan de Maas in LP2 en het Nederlands Fotomuseum zijn:

  • Donderdag: 10:00 – 17:00 uur
  • Vrijdag: 10:00 – 17:00 uur
  • Zaterdag: 11:00 – 17:00 uur
  • Zondag: 11:00 – 17:00 uur

afbeelding van Rob 's-Gravendijk

Wat een taalfouten in zo'n klein stukje !!!