Fotodok - State of Prison

Raymond 608 0
Fotodok presenteert van 26 maart t/m 25 april de tentoonstelling State of Prison, samengesteld door fotograaf Raimond Wouda. Hij selecteerde vijf internationale fotografen die op geheel eigen wijze het gevangeniswereldje in beeld brengen.

De tentoonstelling bevat werk van Nico Bick (Nederland), Jürgen Chill (Duitsland), Carl de Keyzer (België), Mathieu Pernot (Frankrijk) en Stephen Tourlentes (Verenigde Staten).

Het fotograferen van officiële instellingen als scholen, overheden, gevangenissen en bejaardentehuizen, brengt vaak veel beperkingen met zich mee. PR- en communicatieafdelingen waken nauwlettend over het imago en leggen fotografen restricties op. Toch lukt het fotografen om ook op deze plekken eigenzinnige en betekenisvolle series te maken die verder gaan dan PR-foto’s. De selectie omvat beelden van surrealistisch beschilderde Siberische strafkampen tot schreeuwende familieleden buiten de gevangenismuren.

De tentoonstelling vormt de afsluiting van Meekijken over de Schouder van…, het jaarlijks terugkerende programmaonderdeel van Fotodok waarin het publiek inzicht krijgt in de onderzoekspraktijk van een gerenommeerde fotograaf. Raimond Wouda deed gedurende 2009 verslag van zijn onderzoek op de website van Fotodok. Dit proces en alle bevindingen van het afgelopen jaar zijn gebundeld in woord en beeld.

Zonder titel, uit de serie Zellen, Jürgen Chill, 2006-2007

Victorville, CA Federal Prison, Stephen Tourlentes


Zonder titel, uit de serie Zona, Carl De Keyzer, 2003

afbeelding van Raymond

Raymond Luijbregts | Manager contentmarketing

Raymond Luijbregts(32) was hoofdredacteur van Clipboard Publishing van 2005 tot 2014. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg en begon op zijn 23e bij dit magazine. Na vele reviews van laptops, smartphones en verhalen over marktontwikkelingen, het web en (open source) software nam hij in 2008 het hoofdredactionele stokje over van Peter Kulche. Hij is tevens de mede-grondlegger en ex-hoofdredacteur van DIGIFOTO Pro.

Zijn interesses liggen bij het internet, social media, blogging, content marketing, SEO en technologie in het algemeen.

Twitter: @rluijbregts
Google+: plus.google.com/+RaymondLuijbregts
Web: 

Bekijk alle artikelen van Raymond