FOTODOK blikt vooruit op programma 2010

Julian 503 0
FOTODOK draaide in 2009 haar eerste jaarprogramma, met tentoonstellingen, lezingen, en een educatief programma. Het initiatief dat documentaire fotografie een vaste plek wil geven in Utrecht geeft een voorproefje op 2010.

De gemeente Utrecht heeft zich zeer positief uitgelaten over de activiteiten van FOTODOK, de initiatiefnemers beloven ook in 2010 zich in de stad te manifesteren met een interessant programma.

Programma FOTODOK 2010

Met (On)Zichtbaar luidt FOTODOK het nieuwe jaar in. Een internationale groepstentoonstelling met werk van Charles Fréger (Frankrijk), Tina Enghoff (Zweden), Raphaël Dallaporta (Frankrijk), Ivo van der Bent (Nederland) en Eva Hofman (Nederland).

Een preview van (On)Zichtbaar is te zien in de bijlage van het Straatnieuws in januari en in het Volkskrant Magazine in de loop van januari.


      Foto © Tina Enghoff


Wanneer: 29 januari t/m 28 februari 2010
Opening: donderdag 28 januari vanaf 17.30u
Waar: Van Asch van Wijckskade 28, Utrecht
Openingstijden: donderdag t/m zondag, 12-18 uur

In februari zal de Franse fotograaf Charles Fréger naar Utrecht komen voor een lezing, meer info volgt.

Meekijken over de schouder van...

In deze jaarlijks terugkerende rubriek staat de samenwerking met een fotograaf centraal, die voor FOTODOK een jaar lang vinger aan de pols van de documentairefotografie houdt en daar verslag van doet in woord en beeld. In ‘Meekijken over de schouder van...’ draait alles om actualiteit, actualiteit van gebeurtenissen maar ook van recent afgeronde fotoseries die een podium verdienen of series die aan Nederland voorbij lijken te gaan.

Raimond Wouda beet in 2009 het spits af voor deze rubriek. Nieuwe artikelen van Raimond Wouda zijn te lezen op de website van FOTODOK. De reeks artikelen die Raimond schreef zullen in het voorjaar van 2010 resulteren in een publicatie. Deze publicatie wordt gepresenteerd tijdens de tentoonstelling die Raimond als gastcurator samenstelt.

Theo Baart zal in 2010 voor dit programma onderdeel het stokje overnemen van Raimond. Hij zal hierin bijgestaan worden door de recent afgestudeerde Joris Jansen. De artikelen zullen vanaf februari te volgen zijn op de website.

Memory Lane

In mei 2010 presenteert FOTODOK met Memory Lane werk van de internationaal befaamde fotograaf Alec Soth en een samenwerkingsproject van fotografe Andrea Stultiens en schrijfster/dichter Vrouwkje Tuinman.


      Foto © Alec Soth, Untitled 08, Bogotá