FotoDiox WonderPana Filtersysteem voor Canon 11-24 objectief

FotoDiox WonderPana Filtersysteem voor Canon 11-24 objectief

Redactie DIGIFO... 1234 0
De Canon EF 11-24 F4L USM is een ideale lens voor landschapsfotografie. Helaas is het door vrijwel onmogelijk om hier een filter op te zetten. Het Amerikaanse bedrijf Fotodiox komt met een oplossing.

Doordat het objectief enorm weide en bolle frontelementen heeft geeft een traditionele filter erg veel vignet. Ook beschikt het objectief niet over een schroefdraad om filters te bevestigen. Het Amerikaanse bedrijf Fotodiox introduceert daarom een volledig nieuw systeem om dit objectief toch met filters te kunnen gebruiken.

Externe constructie

De WonderPana FreeArc is een grote constructie die je aan het objectief kan klikken waarna je er zowel 186mm filters op kan schroeven en 80mm rechthoekige filters in kan schuiven. In het systeem is het mogelijk om één ronde en één rechthoekige, of twee rechthoekige filters tegelijk te gebruiken. Het is natuurlijk ook mogelijk om het bij één filter te laten. Het hele systeem kan rondgedraaid worden, wat de mogelijkheid geeft om verloopfilters te positioneren zoals het optimaal is de situatie.

Video

FotoDiox heeft een video geplaatst waarin je het systeem in actie kan zien.

 

Prijs en beschikbaarheid

Het filtersysteem is via de website van Fotodiox te koop en kost $225,95. De filters zijn te krijgen vanaf $99,95.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie