Fullframe op je middenformaat

Fotodiox Pro introduceert vijf adapters voor Fujifilm GFX

Redactie DIGIFO... 837 0
Fotodiox Pro heeft vijf nieuwe adapters geïntroduceerd die het beschikbare aanbod objectieven voor de langverwachte mirrorless middenformaatcamera van Fujifilm aanzienlijk vergroten. Opvallend is dat de adapters niet alleen geschikt is voor objectieven die ontwikkeld zijn voor middenformaatcamera's, maar ook voor fullframe-objectieven.

Met de adapters van Fotodiox Pro wordt het mogelijk om objectieven met een Canon EF-, Nikon F-, Olympus legacy OM- Contax- en Mamiyavatting te gebruiken op de nieuwe Fujifilm GFX-camera. Met de Hasselblad adapter die Fujifilm zelf uitbrengt resulteert dit in een groot aantal objectieven die direct te gebruiken zijn met dit splinternieuwe systeem.

Fotodiox Pro brengt ook objectieven uit die het mogelijk maken om fullframe-objecten te gebruiken in combinatie met de Fujifilm GFX, maar waarschuwt dat alle tilt-shift-objectieven en objectieven met een brandpuntsafstand groter dan 50mm een vignet produceren.Fotodiox Pro introduceert vijf adapters voor Fujifilm GFXLees ook: Eerste testfoto's Fujifilm GFX 50s

Fotodiox Pro Adapters

Alle vijf adapters van Fotodiox Pro zijn zeer robuust gemaakt en garanderen een perfecte pasvorm tussen het objectief en de camera. De adapters zijn gemaakt van een stevig metaal met verchroomde, koperen platen waardoor de adapters tegen een stootje moeten kunnen. Mocht er toch iets gebeuren met de adapters, dan geeft Fotodiox Pro 24 maanden garantie.

Kijk voor meer informatie op de website van Fotodiox Pro.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie