Fotodagboek over keerzijde WK

Redactie 842 0
De twee Zuid-Afrikaanse fotografen Musa Nxumalo en Sydelle Willow Smith houden tijdens het wereldkampioenschap voetbal een fotodagboek bij in het Nederlands Fotomuseum. Het zullen echter geen foto's van stadions of voetballers worden.

Het stel gaat namelijk onder de titel 'A View From Within' de keerzijde van het toernooi en de impact hiervan op het dagelijks leven in Zuid-Afrika belichten. Een maand lang, vanaf 11 juni tot 11 juli, vullen zij via het internet dagelijks de serie aan, terwijl er om de paar dagen nieuwe afdrukken opgehangen worden in het museum.

Sensational Mix

Nxumalo en Willow Smith zijn beide  jonge fotografen en ex-studenten van de Market Photo Workshop, in 1989 opgericht door de gerenommeerde Zuid-Afrikaanse fotograaf David Goldblatt om jonge Zuid-Afrikaanse fotografen een kans op een opleiding te geven. Ze werden door Sensational Mix uitgenodigd om nieuwe werk te realiseren voor Laduma!, een kunstproject op diverse locaties in de Afrikaanderwijk in Rotterdam dat werk van beeldend kunstenaars, documentairemakers en fotografen combineert met documentatie­materiaal, om zo meer inzicht te geven in het WK. 

De tentoonstelling, waarvoor het Nederlands Fotomuseum samenwerkt met Sensational Mix, is ook te volgen in de tijdelijke tentoonstellingsruimte op de Pretorialaan in Rotterdam en op de websites van beide betrokkenen.

Xenophobic attacks no place to call home, 2010 © Sydelle Willow Smith

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie