Fotocollectie John G. Morris onder de hamer

Redactie 821 0
De fotocollectie van de 94-jarige fotoredacteur John G. Morris wordt op 30 april ter veiling gebracht. De veiling zal plaats vinden bij Drouot Montaigne in Parijs. In totaal bevat de collectie 230 foto's uit eigen werk en geschenken van andere fotografen.

Morris is sinds de tweede wereldoorlog uitgegroeid tot een van de grootste fotografen van de twintigste eeuw. Op het hoogtepunt van zijn carrière werkte hij voor onder andere Magnum, Ladies'Home Journal, Washington Post, New York Times en National Geopgraphic. Naast de vele prijzen die Morris door de jaren heen won werd hij in mei 2010 geeërd met een Lifetime Achievement Award van het International Centrum voor Photography (ICP).

Collectie

De collectie bestaat uit eigen werken van Morris, daarnaast bevat het geschenken en 'creative working prints' van andere fotografen. Deze zijn afkomstig van onder andere Henri Cartier-Bresson, Robert Capa, David Seymour, Elliott Erwitt, Robert Frank, Toni Frissel, Frank Horvat en Dorothea Lange.

De bijbehorende catalogus is op een dagboekachtige manier geschreven en beschrijft de persoonlijke geschiedenis van Morris vanaf de Tweede Wereldoorlog tot in de jaren tachtig van de vorige eeuw.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie