Crowdfundproject van de Vlaamse Pascale Sobry op Kickstarter

Fotoboek: Iconic Sea Birds

Redactie DIGIFO... 1245 0
De Vlaamse fotografe Pascale Sobry is een Kickstartercampagne gestart om haar fotoboek: Iconic Sea Birds te financieren. Om dit boek te maken maakte Sobry meerdere reizen naar Helgoland en Skokholm Island om Jan-van-Genten en papegaaienduikers te fotograferen.

Jan-van-Genten en papegaaienduikers leven vrijwel hun hele leven op zee en komen alleen op het land om te paren. Sobry raakte zeer gefascineerd door deze vogels en besloot een aantal reizen te maken om deze zo goed mogelijk op de foto te zetten. Om deze foto's te maken zat Sobry vaak uren op dezelfde plek zonder te bewegen. De foto's van deze reizen zijn gebundeld in dit 152 pagina tellende boek dat al volledig is vormgegeven, met begeleidende teksten in het Nederlands en Engels. Sobry heeft alleen nog een financiële injectie nodig om het boek te laten afdrukken.

Lees ook: De leukste Kickstarter projecten

 

Eerste fotoboek van Pascale Sobry

Iconic Sea Birds is het eerste fotoboek van de Vlaamse fotografe. Sobry volgde een aantal jaar geleden een fotografieopleiding aan het IKA in Mechelen en besteed tegenwoordig al haar vrije tijd in natuurfotografie. Vorig jaar raakte de fotocarrière van Sobry in een stroomversnelling nadat haar foto's in de prijzen vielen bij een wedstrijd van National Geographic en drie van haar foto's werden gepubliceerd in de kalender van het natuurtijdschrift. Dit gaf Sobry een enorme boost in haar zelfvertrouwen en mede hierdoor besloot ze een boek uit te geven.

Het project staat momenteel al op ruim € 2.600,- van de beoogde € 3750,- met nog 40 dagen te gaan.

Om mee te helpen aan de uitgave van het boek kun je kijken op de Kickstarterpagina van Sobry.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie