Fotoboek Erwin Olaf uitgesteld door slecht drukwerk

sanne 3331 3
Had jij het nieuwe overzichtsboek OWN van Erwin Olaf al op je verlanglijstje staan voor de decemberfeesten? Dat zul je iets anders moeten vinden. Vanwege de slechte kwaliteit van het drukwerk wordt de publicatie uitgesteld.

Dat maakt Erwin Olaf bekend op zijn Facebook-pagina. Hij zegt dat hij tot zijn spijt moet meedelen dat hij met de uitgever Ludo heeft besloten het boek deze herfst niet uit te brengen.

De reden dat de publicatie van OWN gestaakt wordt is een tegenvallende kwaliteit van het drukwerk. Deze zal volgens het bericht niet recht doen aan de kwaliteit van het werk van de fotograaf.

Uitgeverij Ludo schakelde een drukkerij in China in om het boek te drukken. Het gaat overigens alleen om de handelseditie van het werk, de speciale editie die in een oplage van driehonderd stuks verscheen, had het probleem niet en is inmiddels al uitverkocht.

Erwin Olaf laat op zijn Facebook-pagina weten dat de verbeterde druk naar verwachting in maart 2012 in de winkels ligt. Tot die tijd zijn de geplande signeersessies logischerwijs afgelast. Aan de reacties op facebook te zien, waarderen de liefhebbers van zijn werk zijn keuze:

'Wat ontzettend jammer!! Ik zat echt met smart te wachten op dit mooie boek. Zeer begrijpelijke beslissing uiteindelijk en het is het wachten waard, maar daar gaan al mijn Kerstcadeautjes.... :-('

afbeelding van sanne

Sanne Ruhaak | Redacteur

Sanne (1985) studeerde Literatuurwetenschap en Nederlandse taal en cultuur. Gewapend met een goede internetverbinding, een telefoon en een scherpe pen, verzorgt ze nieuwsberichten en achtergrondartikelen voor DIGIFOTO Pro. Zit ze niet achter haar pc, dan reist ze met haar kladblok het land rond voor interviews.

Bekijk alle artikelen van Sanne

afbeelding van Coen Heveling Fotografie

Voor de uitgever Ludo: Goedkoop is vaak duurkoop. Er zijn meer dan genoeg zeer goede drukkers en binders in dit mooie land.

afbeelding van pixelbound

in vlaanderen zegt men: "Met al de Chinezen, maar niet met den dezen". Een verdiende straf voor al die klojo's die geen respect hebben voor onze uitstekende grafische bedrijven hier.

afbeelding van Vooropfotografie

Wanneer komt tie nou? Het is nu april 2012.