Fotoboek De Heuvels van de Ronde

Fotoboek De Heuvels van de Ronde

PieterMolenaar 1281 0
Landschapsfotograaf Bart Heirweg heeft een nieuwe fotoboek uitgebracht met als titel 'De Heuvels van de Ronde'. De titel is een verwijzing naar wielerklassieker 'Ronde van Vlaanderen' en het parkoers daarvan heeft Heirweg als leidraad genomen voor zijn landschapsfoto's. Ook bevat het boek interviews met een aantal wielrenners.

Heirweg is geboren en getogen in het hart van de Vlaamse Ardennen. Het kon dan ook niet anders dan dat hij besmet raakte met het wielervirus dat de bijnaam 'Vlaanderes Mooiste' draagt. Maar meer nog dan De Ronde raakt Heirweg als rasechte landschapsfotograaf in vervoering van de landschappen van de heuvelreeks.

Heuvels

In zijn fotoboek bundelt Heirweg onder meer sfeervolle opnames van de landschappen rond het wielerparkoers. De foto's zijn vanwege het aantrekkelijke licht gemaakt in de vroege ochtend en de late avond, en het fotoboek is aangevuld met interviews van de wielrenners Stijn Vandenbergh, Dries Devenyns, Michel Wuyts en Peter Van Petegem die over deze populaire wielerklassieker vertellen. 

100ste Ronde van Vlaanderen

Het uitbrengen van het fotoboek valt mooi samen met de 100ste editie van de Ronde van Vlaanderen. Deze werd zondag 3 april verreden en werd gewonnen door Peter Sagan. Zie hieronder voorbeelden uit het fotoboek gevolgd door de bestelgegevens.

© Bart Heirweg

© Bart Heirweg

© Bart Heirweg

Gegevens

Uitgeverij: Beatrijs
Website: //www.bartheirweg.com/nl
ISBN: 9789082301021
Omvang: 224 pagina's met hardcover
Prijs: €29,99