Fotoboek: Almost Nature van Gerco de Ruijter

Fotoboek: Almost Nature van Gerco de Ruijter

Mark Moed 1526 0
Het fotoboek 'Almost Nature' laat een selectie zien uit het werk van Gerco de Ruijter van de afgelopen tien jaar. Zijn werk is een zoektocht naar het pure, ongeschonden landschap én het volledig cultureel bepaalde landschap en alle gradaties daartussen in.

Landschap of abstractie? Als toeschouwer pendel je van de ene sensatie naar de andere. De foto's in Almost Nature zijn weliswaar afbeeldingen van de aarde, maar ze zijn er tegelijkertijd van losgemaakt, alsof je ter plekke de greep op de wereld verliest.

Gerco de Ruijter fotografeert de wereld vanuit de lucht. Hij heeft zijn camera aan een vlieger bevestigd waardoor hij de verschillende landschappen in de wereld van boven vastlegt. Het is landschapsfotografie waarbij hij de beelden lijken te balanceren op de grens tussen realiteit en abstractie. Ze zijn echter niet gemanipuleerd en geven puur de realiteit weer.

Op 12 december 2015 wordt het boek Almost Nature van Gerco de Ruijter bij Galerie Van Kranendonk in Den Haag geprenteerd. Het is een uitgave van Uitgeverij Lecturis, de teksten werden verzorgd door Dirk van Weelden en Kelly Gordon Margolis. De verkoopprijs van het boek (300 x 300mm, 264 pagina's) bedraagt € 39,95.

afbeelding van Mark Moed

Mark Moed | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Mark