Prijswinnaar Remco Siero in Nieuw-Zeeland

Fotoblog: Prijswinnaar Remco Siero in Nieuw-Zeeland

Julian 2381 1
Remco Siero sleepte de hoofdprijs van onze fotowedstrijd 'Licht & Landschap' in de wacht. Dat leverde hem een fotoreis naar Nieuw-Zeeland op. Remco is inmiddels gearriveerd. Via deze blog houden we jullie op de hoogte van zijn avonturen en zijn foto's.

Met een prachtige foto van Neist Point, het uiterste puntje van het Schotse eiland Skye, won Remco Siero de hoofdprijs van onze fotowedstrijd met het thema 'Licht & Landschap'. De prijs: een reportagereis op maat naar Nieuw-Zeeland, beschikbaar gesteld door Travel Essence.

Prijsuitreiking
Andrew Morten van TravelEssence (links) reikt de hoofdprijs uit aan Remco Siero (rechts)

Na de prijsuitreiking begon de planning. Remco besloot de reis naar Nieuw-Zeeland samen met zijn neef te maken. Het resultaat is een reportagereis van 6 t/m 26 oktober, met een programma vol activiteiten, van helikoptervlucht tot walvistocht. Na een tussenstop in Singapore zijn Remco en zijn reisgenoot inmiddels gearriveerd. Hier zijn eerste ervaringen en foto's uit Nieuw-Zeeland.

Foto: Remco Siero

Remco: 'Gisteren zijn we voor het eerst op pad gegaan. Om 10u zijn we de auto ingedoken om eens lekker in de regio rond te toeren. De eigenaresse van de lodge waar we verblijven gaf ons de tip om de bergen in te gaan, richting Mesopotomia station (vlakbij Peel Forest). Dat hebben we geweten! Na een mooie rit, door de verse sneeuw, kwamen we met de auto uit in de rivierbedding.'

Foto: Remco Siero

'Hier hebben we een mooie tocht gemaakt over gravelwegen, doorgangen door vele riviertjes en beddingen. En natuurlijk even warmdraaien met wat foto's. Uiteindelijk waren we pas om 21u30 terug. De afstanden zijn niet zo groot, maar we moeten natuurlijk wel voorzichtig blijven rijden.'

Foto: Remco Siero

Foto: Remco Siero

Foto: Remco Siero

Foto: Remco Siero
Foto's © Remco Siero

Binnenkort meer

Remco blijft ons tijdens zijn reis op de hoogte houden van zijn belevenissen. Regelmatig plaatsen we een nieuwe blog met zijn foto's en verhalen. Ook vind je de nieuwste foto's van Remco op onze Facebookpagina.

afbeelding van Andrew from TravelEssence

Hi Remco,
some lucky last snow to give that extra element. Looks like NZ is being nice to you....