Fotobeurzen in 2016

Fotobeurzen in 2016

Mark Moed 11597 0
Fabrikanten grijpen grote evenementen en beurzen aan om nieuws op het gebied van camera's en objectieven te introduceren. In 2016 vindt ook weer de tweejaarlijkse Photokina plaats. Dit is de beursagenda voor 2016.

CES

Datum: 6-9 januari 2016
Locatie: Sands Expo & Convention Center, 201 Sands Ave, Las Vegas, VS
Meer info: www.cesweb.org

De CES is na de Photokina de grootste beurs op het gebied van fotografie en fototechniek. Camerafabrikanten brengen veel cameranieuws voor, tijdens en na de beurs.

CP+ (Camera & Photo Imaging Show)

Datum: 25-28- februari 2016
Locatie: Osanbashi Hall, 1-1-4 Kaigandori, Naka-ku, Yokohama
Meer info: www.cpplus.jp/en/

Wat de Photokina voor Europa en de CES voor Amerika is, is de CP+ voor Azïe. Dat wil niet zeggen dat bezoekers uit een ander wereleddeel niet welkom zouden zijn. Er is veel nieuws op het gebied van camera's, objectieven en accessoires te verwachten.

Professional Imaging

Datum: 12-14 maart 2016
Locatie: De Loods, Berencamperweg 4, 3861 MC Nijkerk
Meer info: www.professionalimaging.nl

PI, oftwel Professional Imaging, is de grootste fotografiebeurs van Nederland. Niet de plaats waar nieuwe cameramodellen geintroduceerd worden, maar je kunt alle huidige camera's wel in handen nemen en uitproberen. Veel aandacht voor apparatuur en diensten voor de professionele fotograaf.

NAB Show

Datum: 16-21 april 2016
Locatie: Las Vegas Convention Center, Las Vegas, VS
Meer info: www.nabshow.com/

NAB is de afkorting van 'National Association of Broadcasters', de beurs is gericht op professionele filmmakers. Vooral aandacht voor high end videocamera's maar ook voor filmende fotocamera's. Die immers ook door professionals gebruikt worden.

Fotofair

Datum: 28-29 mei 2016
Locatie: Beekse Bergen 1, 5081 NJ Hilvarenbeek
Meer info: www.fotofair.nl

De Fotofair is hét foto, media en drone evenement voor foto- en videoliefhebbers, van amateur tot professional. Naast de vele foto demonstraties, kunnen bezoekers terecht voor 40 lezingen en 110 workshops/masterclasses van bekende fotografen.

Veluwse fotodagen

Datum: 3-4 september 2016
Locatie: Radio Kootwijk
Meer info: www.veluwsefotodagen.nl

De Veluwse fotodagen staan in teken van de natuurfotografie. In vier zalen kun je lezingen gegeven bijwonen van bekende Veluwse natuurfotografen zoals Geurt Besselink, Theo Bosboom, Ernst Dirksen, Jan Huttinga en Jan Vermeer. In de inspirerende omgeving rondom Radio Kootwijk worden diverse workshops gehouden.

IBC

Datum: 8-12 september 2016
Locatie: Rai, Europaplein 22, 1078 GZ Amsterdam
Meer info: www.ibc.org

De IBC kan gezien worden als een kleinere versie van de NAB Show. De IBC heeft internationaal aanzien en fabrikanten brengen hier regelmatig nieuws op gebied van professionele videotoepassingen.

Unseen Photo Fair

Datum: 23-25 september 2016
Locatie: Westergasfabriek, Klönneplein 1, 1014 DD Amsterdam
Meer info: //unseenamsterdam.com

Heb je even geen zin in pixels en millimeters, maar zoek je juist inspiratie, ga dan naar Unseen, de internationale fotografiebeurs met aandacht voor werk van onbekende fotografen. Unseen biedt de fotografie van 54 internationale galeries.

Photokina

Datum: 20-25 september 2016
Locatie: Koelnmesse, Keulen, Duitsland
Meer info: www.photokina.com

De Photokina is de tweejaarlijkse fotobeurs waar alle fabrikanten op het gebied van fotografie, cameratechniek en dergelijke vertengenwoordigd zijn. De bezoekers komen voor de nieuw aan te kondigen camera's, fototentoonstellingen, lezingen en misschien ook wel een beetje voor de beroemde Bratwurst.

Photoplus Expo

Datum: 19-22 oktober 2016
Locatie: Javits Center, New York, VS
Meer info: www.photoplusexpo.com/

De Photoplus Expo is behoorlijk gegroeid, verschillende fabrikanten kiezen deze beurs om nieuws aan te kondigen.

afbeelding van Mark Moed

Mark Moed | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Mark